Pilóta nélküli repülővel csempészték a cigarettát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) napi jelentésében sok érdekességet olvashatott már Varga Mihály pénzügyminiszter, de mint keddi Facebook bejegyzésében közreadta, az őt is meglepte, hogy a bűnözők pilóta nélküli repülővel csempészik a cigarettát.

A csempészek fantáziája nem ismer határokat; mint Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán megjegyzi, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai fogtak már el búvárt, kishajót, de még sárkányrepülőt is, ám a pénzügyőrök napi jelentésében újabb trükkös megoldásról olvasni: legutóbb egy pilóta nélküli repülőt vetettek be a csempészek, a szállítmány azonban nem jutott sokáig, mert a gép lezuhant.

A fotókon is látni a roncsot és szállítmányát is megtalálták a vámosok, így egyértelmű, az innováció elérte a bűnözőket is. Az már csak tovább gondolás kérdése: ha a zárjegy nélküli cigarettát át lehet navigálni az országhatár fölött észrevétlenül, akkor mi a helyzet a prémium drogokkal. Hiszen nem kell tartani a rajtaütéstől, egy drónt a légtérben kiszúrni még nappal is szinte lehetetlen, nemhogy éjszaka.

Félő nem ez volt a pénzügyminiszter legutolsó meglepődöttsége!

k.z.t./fotó: Facebook