A megengedett 90 km/h helyett 202-vel tépett

Sebességmérés volt, van és lesz is. Ezen már nem csodálkozhat senki. Nemúgy azokon a magukról megfeledkezőkön, akik 90 helyett 202-vel hajtanak, majd rácsodálkoznak a 300 ezres közigazgatási bírságra. Az e heti „nyertes” a 6-os főúton Dunaföldvárnál domborított nagyot.

A balesetek megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megye útjain közlekedőket. A rendőrök rendszeresen mérnek sebességet a balesetek szempontjából a legveszélyesebbnek ítélt útszakaszokon, így különösen azokon a helyeken, ahol súlyos sérüléssel járó vagy halálos kimenetelű baleset történt az elmúlt időszakban. Minap a Forgalomellenőrző Alosztály járőrei a 6-os számú főút dunaföldvári szakaszán végeztek sebességellenőrzést. A legkirívóbb szabályszegést az az autós követte el, aki a megengedett 90 km/h-s sebesség csaknem másfélszeresével – 202 km/h-s sebességgel – haladt, amikor lencsevégre kapták. A rendőrök a járművet megállították, és azonnal intézkedtek a sofőrrel szemben, aki elismerte a felelősségét. A hatályos jogszabályok szerint a férfi 300.000 forint közigazgatási bírságot és nyolc közlekedési büntetőpontot kapott – olvasható a police.hu hírei között.

Sok kicsi, sokra megy és az így begyűjtött büntető pontok is hamar összegyűlnek, ami a vezetői engedély bevonását eredményezi. Érdemes elgondolkodni és talán lassabban autózni vagy magasabban repülni!

k.z.t./fotó: police.hu