Kellemetlen hibák miatt kell visszahívni a Tesla Cybertruck modelleket. Mivel csak az Egyesült Államokban forgalmazzák az elektromos járművet, csak az USA-t érinti a dolog.

 

A teljesen elektromos, Tesla Cybertruck gyártása 2023 novemberében kezdődött, az első hónapokban a termelés lassan indult be. Egyelőre csak az USA-ban forgalmazza a Tesla a futurisztikus platóst, amelyből becslések szerint eddig nem sokkal több, mint 10 ezer darab került kiszállításra az ügyfelekhez.

 

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) közleménye szerint pedig úgy tűnik, hogy most az összes eladott példányt visszahívja Elon Musk cége, ugyanis több hiba is felütötte a fejét, amelyet azonnal orvosolni kell.

  • Az első ablaktörlő vezérlése túl sok áramot kap, amely meghibásodáshoz vezethet, az ablaktörlők rendellenes működése pedig korlátozhatja a sofőrt a kilátásban. Ez 11688 darab Cybertruckor érint.
  • A másik hiba pedig, amelyre rávilágított az NHTSA: a csomagtartó platóján lévő burkolatot helytelenül rögzíthették, amely így meglazulhat és veszélyt jelenthetett a Cybertruckok mögött haladó járművekre. Ez 11383 Cybertruckot érint, és a két említett hiba párhuzamosan fennállhat.

 

A Cybertruck itthon nem kapható, műszaki paramétereket sem nagyon árul el róla a Tesla, amit lehet tudni, hogy az Egyesült Államokban átszámítva 30-40 millió forint körül mozog a modell ára, felszereltégtől függően.

Ezek az elektromos pick-upok 400-550 kilométer megtételére képesek egyetlen feltöltéssel és a csúcsváltozat állítólag több mint 850 lóerős.

Forrás: vezess.hu Kép: YouTube