2021-től folyamatosan nyitja meg más márkák előtt a Supercharger-állomásait a Tesla, mostantól Magyarországon is nyilvánosak a töltőik.

 

A Teslák mellett erős érvek szólnak, és ezek egyike a márka által folyamatosan bővített Supercharger-hálózat, amely nemcsak villámgyors töltőkből áll, hanem ráadásul sokáig ingyenesen volt használható. A töltőket eddig csak Teslával lehetett használni, de mostantól más márkájú elektromos autók is tölthetnek rajtuk.

 

Nagy iramban bővíti a Supercharger-hálózatát a Tesla, amióta 2012-ben átadták az első állomásokat. Európában mostanra 13 ezer töltővel rendelkeznek, és Magyarországon is már nyolc helyszínen van töltője a Teslának, ahol összesen 68 töltőpontot lehet használni. A teslásoknak pedig mostantól egy kicsit türelmesebbnek kell lenniük.

 

Ha elektromos autód van, ami nem Tesla, és igazán gyors töltőt keresel, akkor már számolhatsz a Supercharger-állomásokkal is, ahol 150 kilowattnál nagyobb teljesítménnyel lehet tölteni. Az árak helyszínenként változnak, de ne számíts olcsó áramra, 250 forint körül lesz egy kilowattóra, ami ugyanakkor versenyképes a hasonlóan gyors Ionity díjszabásával.

Forrás: player.hu