Itt a 10 legdurvább magyarázat

Mint égen a csillag, annyi kifogást hoznak fel mentség gyanánt a gyorshajtásukra a magyar autósok: szinte mindent bevetnek, amit lehet. A „meg kellett járatni” alap, de van, aki macskára, kutyára, kígyóra vagy szélre fogja a sebességtúllépést.

 

Erős top 10-es listát állított össze a magyar rendőrség a nyakon csípett gyorshajtók magyarázkodásaiból, amik alapján azt írja a Zsaru Magazin, szinte biztos, hogy a rendőrök több mesét hallgatnak, mint a gyerekek. Az alapos, vagy inkább alaposnak vélt indokokból az interneten szemezgettek a hatóságok:

  1. „Bocsánat, nem vagyok idevalósi.”
  2. „Észre sem vettem, hogy mennyivel megyek.”
  3. „Sürgősen találnom kellett egy vécét!”
  4. „Rohantam, mert szül a macskám.”
  5. „Hogy 235-tel mentem? Egész télen állt a kocsim, meg kellett járatni.”
  6. „Elnézést, vár rám egy ingatlanközvetítő, és nem akarok lemaradni az üzletről.”
  7. „Nem tudtam levenni a lábamat a gázpedálról, mert ránehezedett a kutyám.”
  8. „Félek, hogy covidos lettem, és a legközelebbi kórházhoz sietek tesztelésre.”
  9. „Nyugodtan autóztam, amikor észrevettem, hogy egy kígyó tekereg a lábam között. Azt hiszem, megmart, orvoshoz sietek.”
  10. „Tolt a szél.”

 

Szeptember óta él a szigor

Mint arról korábban beszámolt a Vezess, szeptember óta drágább mulatság itthon a gyorshajtás, ugyanis amíg korábban 30-300 ezer forintos csekkeket postáztak, immár 39 ezer forint a pénzbüntetés alsó határa, de – a kihágás mértékétől függően – akár 390 ezer forintra is büntethetik azt, aki a megengedett sebességnél gyorsabban megy.

Hiába szigorítottak azonban a büntetési tételeken, továbbra is gyakran előfordulnak renitensek az utakon. Olyanok, akik lakott területen 141-gyel, azon kívül pedig majdnem 200-zal mennek, sőt, volt, aki nem volt rest háromszor is beleszaladni ugyanabba a traffipaxba, ráadásul mindössze 41 perc leforgása alatt.

Forrás: vezess.hu Kép: illusztráció