A BRFK és a BKK együttműködésének keretében november 15-én újabb akciót tartottak a fővárosi rendőrök. A BRFK munkatársai ezúttal a 33-as és a 133E jelzésű busz vonalát ellenőrizték.

 

Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a BRFK munkatársai az utasok biztonsága érdekében rendszeresen ellenőrzik a közösségi közlekedés eszközeit. A hatóság munkatársai ezúttal november 15-én, kedden a 33-as és a 133E jelzésű járműveken, a megállóhelyeken és azok környékén akcióztak.

A rendőrök a buszokon jogsértést nem tapasztaltak, a megállókban és azok környékén egy férfit előállítottak, akit a távolságtartás szabályainak megszegése miatt köröztek. A BRFK munkatársai közterületen való alkoholfogyasztás miatt egy férfit feljelentettek, egy szabálytalan gyalogos és egy buszsávot szabálytalanul használó járművezető pedig helyszíni bírságot kapott.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezelik a fővárosi közösségi közlekedést használók biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök. A lakosság visszajelzéseit figyelembe véve bármikor lehet számítani hasonló akciókra.

Forrás/kép: BKK