Októbertől indul a második szakasz

 

A MOL tartotta az előre bejelentett ütemtervet, befejeződött a Dunai Finomító tervezett nagyleállásának első fázisa. Minden üzemet újraindítottak, ismét teljes kapacitással folyik az üzemanyaggyártás. A karbantartás második fázisa október 9-én kezdődik meg – tudta meg az atv.hu

 Az olajtársaság vasárnapi közleményéből az is kiderült, hogy eredetileg áprilisra időzítette a 11 üzemet érintő karbantartását, azonban az üzemanyagpiacon kialakult helyzet miatt csak július végén kezdett hozzá a munkálatokhoz. Ezzel biztosították Magyarország benzin- és gázolaj ellátását.

Kiemelték, a Dunai Finomító történetében ez a mostani karbantartás volt a legnagyobb. A mintegy 8 milliárdos költségvetésű munkálatokban több mint 1200 szakember vett részt. A munkálatok a berendezések mintegy 40 százalékát érintették – írja a Napi.

A leállás egyben Magyarország egyik legösszetettebb ipari műszaki vizsgája volt, mivel a berendezéseket a szükséges karbantartások után még a felelős hatóságok is átvizsgálták.

Az őszi karbantartás második fázisa október 9-én indul, ennek során további üzemek tervezett nagyjavítását fogják elvégezni a szakemberek.

A tervek szerint a munkálatokat november első harmadára fogják befejezni. A MOL hozzátette, az üzemek teljes körű karbantartásával tudják hosszútávon biztosítani a hazai üzemanyag-gyártás biztonságát.

Ahogy azt korábban az atv.hu is megírta, a MOL a napokban jelezte a partnerei egy részének, hogy az igényelt mennyiségnek már csak az egynegyedét kapják meg azok a benzinkutak, amelyek év elején szerződtek velük.

Forrás: atv.hu kép: illusztráció