Rakott krumpli

 

Ha nem szaladgálunk állandóan a boltba, akkor is tudunk jót főzni, csak körülnézünk kicsit a hűtőben, spájzban. Most így hoztam össze egy rakott krumplit.

Nézzük hát a menetet. Egy jó kió krumplit megfőzünk héjában, és főzünk még kemény tojást, vagy nyolcat. Felkarikázunk kolbászt, virslit bőven. A krumplit, tojást tisztítjuk, majd felkarikázzuk.

Egy méretesebb jénait kivajazunk, esetleg meghinthetjük némi morzsával. Elkezdjük rétegelni, krumpli, tojás, kolbász, virsli, s így haladunk szintenként. Én közép tájékon ütök reá vagy 2-3 nyers tojást is.  Esetleg egy kevés tejfölt is simíthatunk, majd folytatjuk, míg elfogy az alapanyagunk. Közben azért sózzuk is, és egy kevés fehér bors is mehet bele, valamint kapjon néha egy kis vajat is, így nem szárad ki, A végén elsimítjuk tejföllel, s reszelünk reá sajtot is. így kerül a sütőbe, közepes lángon, s egy 40-50 perc után, ha szépen megpirul a sajtunk, tejfölünk, ki is vehetjük  de vigyázva, mert túl forró.

Kissé pihentetjük, majd ügyesen kockázva tálaljuk, hogy azért mutasson is, s kaphat mellé mondjuk csemege uborkát, vagy hát ki-ki ízlése szerint.

Kedves olvasók, követők, a jövő héten pihenek egy kicsit, külhonban ismét, ha recept nem is lesz, de megpróbálok valamit közvetíteni, ha úgy alakul, hogy izgalmas lehet a téma.

Addig is Jó étvágyat kívánok:

Soós István ex City-22, a fakanalas