Gyümölcsleves, burgonyafőzelék, kolbász és pörkölt feltéttel

 

Most nem volt sok időm a konyhában, mivel egyéb feladatok is voltak, így gyorsan készítettem ebédet. Szezonnak megfelelően gyümölcsleves, tejszínnel, sok féle gyümölccsel, valamint burgonyafőzelék pörkölttel, illetve sült kolbásszal.

Kezdjük a levessel.

Került a fazékba meggy, cseresznye, barack, szeder, szőlő s kis citrom is, szegfűszeg, fahéj, vaníliás cukor, s némi cukor kíséretében melegítettem, behabartam egy főző tejszínnel, s az első forrás után már megálltam, ennyi elég neki, maradjon roppanós, vitamindús.

Hűtőszekrényből hidegen kínáltam, habbal, szőlőszemekkel.

Most pedig a főzelék: a burgonyát karikázva főzzük, kap sót, majoránnát, babérlevelet. Kevés olajon lisztet pirítunk, s ezen gyenge rántással felengedjük, én még megkínáltam némi tejföllel is, jó az bele. Aki gondolja, lisztes, tejfölös habarással is sűríthet, vagy keményítővel. A végén még cseppentettem bele kicsiny kanálka ecetet, mert kellemes az enyhén savanykás íz.

A kolbászt beirdaltam, s pár percig sütöttem.

Volt még pörkölt, aki azt szereti, hát neki úgy kínáltam.

Jó munkát jó étvágyat kívánok:

Soós István ex City-22, a fakanalas