Az idén is kiemelt rendőri biztosítás lesz

 

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a 37. Magyar Nagydíjat 2022-ben is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja, összességében közel 1200 rendőrrel. A munkát a Készenléti Rendőrség, a Heves és Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is segítik, mindemellett szorosan együttműködünk a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományával, valamint 4 osztrák motoros rendőr is érkezik hazánkba, hogy részt vegyenek a rendezvény biztosításában.

A helyszínen lovas, kutyás, motoros és SEGWAY-t használó rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd, a forgalmat kollégáim helikopterről is figyelik, és ahol szükséges, forgalomirányítással fogják segíteni a közlekedőket.

A pálya melletti parkolóban július 28-án, azaz csütörtökön déltől a versenyhétvége alatt rendőrtábor működik, itt található a biztosítás vezetési pontja is, ahonnan az irányító parancsnokok felügyelik és koordinálják a rendőri állományt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője július 25-én hétfő 12 órától augusztus 1-én reggel 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el, amely érinti a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területét, az M0 autóút teljes hosszát, az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös és M6-os autópályák és autóutak Pest megyei szakaszát, valamint a felsorolt útszakaszokon lévő parkolókat és pihenőket is. Az ellenőrzés célja a közúti közlekedés, a közrend és közbiztonság rendjének fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása.

A ring környezetében különböző forgalomkorlátozások lépnek életbe, ezekről bővebb információkat a rendőrség honlapján létrehozott Formula 1-es fül alatt találhatnak meg.

A rendezvény csütörtök délután a boxutca látogatással kezdődik, a forgalom függvényében már ettől kezdve ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek, ha azt a forgalmi viszonyok indokolják.

 

Péntektől minden nap délelőtt a ring közvetlen közelében lévő utakat a pálya felé egyirányúvá teszik majd a rendőrök, az edzéseket és a versenyt követően pedig fordítva, a pályától kifelé haladva lesznek majd egyirányúsítva az utak.

A haladás irányát táblák és rendőri forgalomirányítás is segíti majd, kérjük, hogy ezeket minden esetben maradéktalanul vegyék figyelembe és bízzanak a rendőrök iránymutatásában, hiszen a célunk az, hogy a forgalom folyamatosan haladjon, mindenki időben, és balesetmentesen érje el úti célját.

Felhívjuk a figyelmet, hogy senki ne hagyjon látható helyen értékeket a leparkolt kocsijában, gondosan zárják be az autókat, ellenőrizzék, hogy ne maradjon a járművön lehúzott ablak. A pálya területén is ügyeljenek értékeikre, ne hagyják őrizetlenül telefonjaikat, papírjaikat, táskáikat, fokozottan figyeljenek autóik leparkolására, ugyanis a szabálytalanul megálló autókat elszállítják.

A korábbi évekhez képest újdonságként szolgál a Gratis 2-es és 3-as parkolóhely kialakítása, ahonnan mindössze 5-10 perc kényelmes sétával elérhetőek a pálya különböző bejáratai, a szurkolók pedig kényelmesen el tudják foglalni helyeiket, ezért azokat bártan használják.

Tömegközlekedéssel a H8-as HÉV-el is ki lehet jutni a versenypályához. A HÉV Kerepesi megállójától ingyenes buszok szállítják majd a látogatókat a Hungroring 3. számú kapujáig, ahonnan minden nézőtéri hely kényelmesen elérhető.

A látogatók csak érvényes jeggyel tudnak majd belépni a pálya területére, az ezzel kapcsolatos előírásokról és szabályokról, a Hungaroring Sport Zrt. honlapján bővebben is tudnak tájékozódni. Kérjük a rendezvényre kilátogató közönséget számoljanak azzal, hogy a beléptetés a nagy érdeklődésre tekintettel hosszabb időt vesz igénybe, ezért mindenki időben induljon el!

Az elmúlt időszakban minimális csapadék esett, extrém a szárazság. Kérjük a látogatókat, ügyeljenek rá, hogy csak a kijelölt helyeken dohányozzanak, ne dobják el az égő cigarettacsikket, mert a száraz növényzet könnyen meggyulladhat. A témáról bővebb információkat a Katasztrófavédelem honlapján találnak.

Mindenkinek kellemes pihenést, jó szurkolást kívánunk!

Forrás/képek: police.hu