Július közepén volt szerencsém ismét részt venni a mongol nemzeti ünnepen, /Naadam/ melynek itthon is szép hagyományai vannak.

A fellépő művészek közül kiemelném a gumiakrobata hölgyet, aki Szlovákiából érkezett hozzánk, csodát láttunk, amit előadott.

Később az íjászatot is kipróbáltam a tartalmas délutáni programon, melyet Baatarzsav nagykövet úr nyitott meg.

Ezen bevezető után akkor főzzünk jót, egyszerűt. Most egy rakott karfiolt készítettem, a következő képpen:
Egy nagy fej karfiolt rózsáira szedünk, majd sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük a főzőléből.

Fél kiló darált húst pirítunk olajon, de elébb egy fej hagymát is alá adunk.

Sózzuk, borsozzuk, esetleg némi vegetát keverhetünk bele. A pirítás kb. 20 percig elégséges. Egy bögre rizst megfőzünk, s ezt összekeverjük a hússal, kaphat még némi majoránnát is.

Ezután az olajos tepsinkbe rakunk egy sor karfiolt, majd a rizses húst, s ezt befedjük a másik rész karfiollal. Egy nagy pohár tejfölbe elhabarunk két tojást, s ezzel beborítjuk a tepsi tartalmát.

Előmelegített sütőben sütjük, 20-25 percet, majd kivesszük, meghintjük reszelt sajttal, és tovább sütjük, amig a sajt szépen megpirul.

Kivesszük, kissé pihentetjük, majd kockázzuk és óvatosan kiemelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas