A Hungária körúttól a Nagy Lajos király útig átépítik

 

Elkezdődik a XIV. kerületi Mogyoródi út felújítása, adta hírül a BKK. Ez nem csak a zuglóiaknak, hanem mindazoknak jó hír, akik rendszeresen autóval járnak ezen a fontos, forgalmas úton. A Főváros finanszírozásában, mintegy 860 millió Ft-ból megvalósuló felújítással – közlekedési módtól függetlenül – mindenki jól jár.

A Budapest Közút 2022 július 2-án indítja a munkát a Mogyoródi út Hungária körút és Nagy Lajos király útja közötti szakaszán. A Hungária körút és a Mexikói út között egy, a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között két réteg új aszfalt biztosítja majd a kényelmesebb közlekedést. Elbontják az út melletti beton szegélyeket is, hogy aztán megfelelő magasságban újjáépülhessenek. A Mexikói úti kereszteződésben leszerelik a jelenlegi műanyag terelőelemeket és helyettük terelőszigeteket építenek.

Az úttest felújítása mellett javulnak a gyaloglás és a kerékpározás feltételei is. Taktilis burkolattal és süllyesztett szegélyekkel látják el a járdákat, a Pillangó utcai csomópontban pedig jelzőlámpát építenek a gyalogátkelőhelyhez, így biztonságosabban lehet majd átkelni az úton. A Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között a meglévő kerékpárút megtartása mellett irányhelyes kerékpársávot alakítanak ki.

A felújítás idején, július 2-ától, szombattól egy-egy útszakaszt lezárnak a Mogyoródi úton, a Hungária körút és a Mexikói út között. A Mexikói út és a Róna utca között pedig ütemezetten lesznek korlátozva a forgalmi sávok: a városhatár irányába július 1-től augusztus 1-ig, a városközpont irányába július 6-tól augusztus 7-ig.

A Mogyoródi út felújítása a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában valósul meg mintegy 860 millió forintból. A munkát várhatóan 2022 őszén fejezik be.

Forrás: BKK, Fotók: Google