Duplázni kellene az állami támogatást

 

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint tömegesen zárhatnak be a benzinkutak júniustól, amennyiben nem kerül átalakításra a jelenlegi támogatási rendszer – írja az index.hu

Hárompontos javaslatot dolgozott ki a kormány számára a Független Benzinkutak Szövetsége. Egri Gábor, a szervezet elnöke szerint amennyiben nem történik valamilyen változás a jelenlegi helyzethez képest, akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével.

A javaslatok az alábbi intézkedéseket irányozzák elő a benzinkutak támogatására vonatkozóan:

  1. A támogatást szociális alapon kell kialakítani.
  2. A Mol-nagykerár és -kiskerár között kell olyan különbséget kidolgozni, ami biztosítja a benzinkutak operációját és a működését.
  3. A 20 forintos támogatást emeljék fel 40 forintra, ugyanis a benzin szállítása a finomítói telephelyről a benzinkútra már eleve 10 forintba kerül nagyobb távolság esetén.

Egri Gábor hozzátette azt is, hogy a családi vállalkozásban működő benzinkutak a tartalékaikból, illetve az ingatlanukra felvett jelzálogból próbálnak működni. Éppen ezért megítélése szerint támogatás híján június elsejével ezen benzinkutak bezárni kényszerülnek – olvasható az anyagban.

Cash/fotó: Facebook