Vezetéstől eltiltás és pénzbírság

 

Magáról megfeledkező és magából kikelő gépjárművezetőt illetve tetteit rögzítette egy fedélzeti kamera. Mára megszületett a döntés is – írja a police.hu.

„Mindenkit is megbüntetett” címmel tett közzé fedélzeti kamerás felvételt a Budapesti Autósok közössége. A 2022. február 19-én készült videón az látszik, ahogy egy autó sofőrje a XIV. kerület Keresztúri út-Kerepesi út kereszteződésnél lévő hév átjárónál, miután a lámpa zöldre váltott, a záróvonalat átlépve szabálytalanul megelőzte az előtte álló kocsit, majd többszöri indokolatlan fékezéssel veszélyeztette a mögötte haladókat. Végül a bal oldali sávból szabálytalanul jobbra fordult, mellyel további szabálysértéseket követett el.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a felvétel alapján azonosította a gépkocsi vezetőjét. A közlekedési szabályok megsértése miatt a férfival szemben a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében március 16-án pénzbírságot szabott ki, és három hónapra eltiltotta a vezetéstől – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség