Több pálya is alkalmas

 

Portugália is bejelentkezett az F1-es Orosz Nagydíj üresen maradt dátumáért. Úgy tudni, két helyszínnel futnak versenyt a versenynaptárba kerülésért – szellőztették meg a formula-1 vezetői köreiből.

A Forma-1 által a múlt héten kiadott közlemény ugyan még félreérthető volt, azóta az FIA Motorsport Világtanácsa viszont már félreérthetetlenül jelentette be, hogy törölték az eredetileg szeptember 25-ére tervezett 2022-es F1-es Orosz Nagydíjat az ukrajnai háború miatt. Egyelőre csak az biztos, hogy a szocsi verseny kiesett a versenynaptárból, arról a sorozat vezetői még nem közöltek információt, tervezik-e pótolni, és ha igen, mely helyszínnel.

Korábban az előző két idényben ugyancsak beugróként szerepet kapó isztambuli versenypályát emlegették, és gyanút keltett az is, hogy a múlt héten rövid időre az F1 hivatalos oldalán a 2022-es Török Nagydíj neve is megjelent a jegyvásárlós rovatban.

Stefano Domenicali, az F1 elnöke egy fórumon azt mondta: amennyiben helyettest kell találniuk Szocsinak, nem lesz nehéz dolguk, mert a pályák és országok sorban állnak az ajtójuk előtt. A jelek szerint ez valóban így van, hiszen most újabb jelentkező kopogtatott náluk: Portugália.

A portugál CM Jornal című lap arról számolt be, hogy az Orosz Nagydíj törlésének hírére az F1-ben beugróként 2020-ban debütált portimaói versenypálya is az esélyesek közé került. A lap úgy tudja, hogy Algarve két fő ellenfele Törökország és Németország. Utóbbinál nem említették a pontos helyszínt, de a Nürburgring és a Hockenheimring jöhetne szóba.

„Egyeztetünk az F1 vezetőivel arról, hogy mi legyünk a beugrók” – mondta a portugál pálya igazgatója, Paulo Pinheiro, hozzátéve: „Minden a logisztikai kérdéseken múlik.”

Stefano Domenicali, az F1 elnöke azt mondta, amennyiben helyettest kell találniuk Szocsinak, nem lesz nehéz dolguk, mert a pályák és országok sorban állnak az ajtójuk előtt. A jelek szerint ez valóban így van, hiszen most újabb jelentkező kopogtatott náluk: Portugália – olvasható a tudósításokban.

Cash/fotó:formula.hu