Kissé szeles időben bár, de jóleső kirándulást tettünk a Hármashatár-hegyen, nézve az alattunk elterülő várost. A Guckler Károly kilátót is megmásztuk, mely magassága 495 méter, s Guckler erdőmérnökről kapta a nevét, a 2016-os átadáskor.
Eme rövid séta után most gyors és egészséges ételt kínálok: spenót tükörtojással.
3 deka vajat megolvasztunk, s egy kanál lisztet pirítunk rajta, majd felöntjük tejjel, csak annyival, hogy híg, krémes állaga legyen. Sózzuk, egy gerezd fokhagymát nyomunk bele, s kaphat kevés borsot is. A mirelit spenótot beletesszük, akár felengedve, vagy fagyottan is, pár perc alatt felenged. Forrástól számítva 3-4 perc kevergetés és készen vagyunk.
Serpenyőben kevés olajon a ráütött tojásokat csak addig sütjük, míg a fehérje kicsapódik, s a sárgája rezgő, puha marad.
Tálalhatunk is, egy szelet puha kenyérrel, s eszünkbe jut gyermekkorunk rajzfilmje, Popeye, a tengerész. Gyermekkoromban nem szerettem, de ma már igen kedvelem ezt az egyszerű, de magas vastartalmú ételt.
Jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas.