Visszafogott, jogkövető utasok

 

Mondhatni már megszokott közös portyán vettek részt a fővárosi rendőrök.   Ezúttal a 4-es és 6-os villamos vonala volt napirenden – írja a police.hu.

Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében, legutóbb 2021. december 21-én a 4-es és 6-os villamosok vonalán, a megállóhelyeken és azok környékén.

Az akció során a rendőrök több embert figyelmeztettek a maszk használatára, elfogtak egy nőt, aki ellen négy elfogatóparancs volt érvényben, egy embert előállítottak, és egy helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

 

A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség