Kormány és biztonsági őr még jár hozzá

 

A tesztidőszak december 23-val véget ért. Ma már okostelefonon lehet önvezető taxit rendelni Abu-Dhabiban található Yas szigetén. Kormány és biztonsági sofőr még a szolgáltatás része, de az autó önvezető.

Abu-Dhabi lakosai mától sofőr nélküli taxit foglalhatnak a városban található Yas szigetén. A szolgáltatás a sikeres tesztfázis után indul, amely december 23-án befejeződött – adta hírül a Wam hírügynökség.

A szolgáltatást az Apple Store-ban vagy a Google Playen elérhető okostelefon-alkalmazáson keresztül foglalhatják le a Taxi applikáció használatában az taxizni szándékozók. A próbaidőszak alatt az utazások ingyenesek voltak.

A taxik végsebességét 90 kilométer/órában határozták meg a próba során, de az autók jellemzően nem mennek 65 km/h fölé. Egy biztonsági tiszt, aki a vezetőülésben ül, csak probléma esetén lép közbe.

Hassan Al Hosani, a szolgáltatást üzemeltető Bayanat vezérigazgatója elmondta: „a lakosok az alkalmazás letöltése után lefoglalhatják a túrákat a képernyőn megjelenő utasítások követésével. A Yas-sziget kilenc helyszínének egyikében kell lenniük, hogy lefoglalják az utazást”.

A jövőbeli elképzeléseik szerint a szolgáltatási terület növelését tervezik Abu Dhabi különböző területein. A flotta teljes egészében elektromos és hibrid autókból áll.

A szolgáltatással kapcsolatos további részletek a letöltött alkalmazásban találhatók.

Link: https://www.thenationalnews.com/uae/2021/12/22/abu-dhabis-self-driving-taxis-now-open-for-all-residents/

Cash/fotó: youtube.com