Újabb szigorítások Európa-szerte

 

Érkezéskor karanténba vonulva és két napon belüli PCR-teszttel lehet belépni az Egyesült Királyságba a brit kormány döntése szerint, a koronavírus omikron variánsának európai felbukkanása miatt. Izrael lezárta határait, Svájc is szigorított a belépésen.

BBC tudósítása szerint Boris Johnson miniszterelnök bejelentette: miután az Egyesült Királyságban is megjelent az új vírusmutáció, nemcsak az utazási, de a maszkviselési szabályokat is szigorították, üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön is kötelező lesz viselni.

Az országba érkező minden, oltott és oltatlan utasnak PCR-tesztet kell végeztetnie érkezéstől két napon belül, és addig karanténba kell vonulni, amíg megvan a negatív eredmény.

Eközben Svájc is szigorításokat jelentett be: az Egyesült Királyságból, Csehországból, Hollandiából, Egyiptomból és Malawiból érkező minden utasnak indulás előtt készült negatív leletű PCR-tesztre van szüksége, majd tíz napos kötelező karantén vár rájuk.

Haaretz szerint Izrael is bejelentette, hogy minden külföldi előtt lezárja határait, a hazatérőknek pedig megérkezés után tesztelniük kell magukat, majd három napra karanténba kell vonulni, ahonnan újabb, negatív eredményű teszttellehet kijönni – hívja fel az utazók figyelmét az AIRportal.hu 

Magyarország az unión belüli utasforgalom korlátozásáról egyelőre nem hozott döntést, de a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint, csatlakozva az EU-s lépéshez, szigorítottak a dél-afrikai régiót illetően. Külföldiek e hét országból csak kivételes esetekben léphetnek be, és a hazatérő magyaroknak 14 napra karanténba kell vonulniuk.

Cash/fotó: Google