Igazi pech, még a sztrádacsúcs sincs meg

 

Legrosszabb az az emberi típus, akinek nincs humorérzéke. Ennek a dán bírónak nem volt, aki a gyorshajtó autóját árverésre és még súlyos pénzbírságra is ítélte. A vétkes Lamborghini Huracanjával 234 km/h-val hajtott ott, ahol 130 km/h volt a sebességhatár – írja az alvolante.it olasz autós szakportál.

A luxuskocsi tulajdonosa hazafelé tartott Norvégiába. Valószínűleg nem tudatosodott benne, hogy Dániában drákói szigort alkalmaznak a gyorshajtókkal szemben. Nem csupán a jogosítványt és a pénzbüntetést kockáztatják, hanem a legsúlyosabb esetekben el is kobozzák és elárverezik a vétkes sofőr autóját.

A férfi nemrég vásárolta a Lamborghini Huracan Spydert Németországban, és úgy gondolta, hazafelé kipróbálja, mit tud a sportkocsi. Pechjére épp azon az útszakaszon, ahol sebességmérő kamerát telepítettek a dán rendőrök. A kijelző 234 km/h-t mért ott, ahol maximum 130 km/h-val lehetett volna közlekedni.

A rendőrség kirívó közlekedési szabályszegésnek ítélte meg a csaknem kétszeres sebességtúllépést, ezért úgy döntöttek, elkobozzák és árverésre bocsátják a járművet. A dán KRESZ szerint erre akkor van lehetőség, ha az autós kirívóan veszélyes vagy kifejezetten vakmerő manővert hajt végre országúton.

Amennyiben valóban kalapács alá kerül a Lamborghini, akkor az eladási árából kell kifizetnie az autó tulajdonosának a várhatóan horribilis összegű büntetést. Lesz miből, hisz a sportkocsit röviddel ezelőtt 200 ezer euróért vásárolta.

Amikor csőstül jön a baj…

Cash/fotó: youtube.com