Megjelent a rendeleti szabályozás

 

Lipcse város hatósága 2025-től csak elektromos autókat engedélyezne a személyszállításban. E szándék megerősítésére a közelmúltban rendeleteket adtak ki – írja az auto-motor-und-sport.de.

Lipcse aktívan szeretne dolgozni a közúti közlekedés környezetbarátabbá tételén. Mindenekelőtt a taxikat, az ingajáratokat és más közlekedési szolgáltatókat ösztönzik arra, hogy villamosított járművekre támaszkodjanak.

A személyszállítási törvény jogalapja alapján a Közrendészeti Hivatal és a Közlekedési és Mélyépítési Hivatal megfelelő szabályozást adott ki az „alkalmi közlekedésre”.  Ez a fogalom az elején említett közlekedési szolgáltatókon kívül magában foglalja a „kérésre menetrend szerinti szolgáltatásokat” (pl. ügyeleti busz) vagy a „különböző személyek általi vezetést” (azaz utazásmegosztást).

Mostantól minden második új, személyszállításra nyilvántartásba vett új járműnek meg kell felelnie az elektromobilitási törvény rendelkezéseinek.  Ez azt jelenti: Akkumulátoros elektromos autónak, üzemanyagcellás elektromos modellnek vagy plug-in hibridnek kell lennie.  Ez a rendelet 2025-től minden új személyszállítási járműre vonatkozik.

Heiko Rosenthal, Lipcse környezetért és közrendért felelős polgármestere elmondja: „Számomra a környezetvédelmi szempont az első, ezért nagyon fontos számomra, hogy az alkalmi forgalomra vonatkozó követelmények teljesítésének követelményei ne húzódjanak el 2030-ig.”

Lipcse öt évvel korábban szeretné elérni a kitűzött célokat – olvasható az Autószektor hírei között.

Cash/fotó: Google