Újpesten bekeményít a szolgáltató

 

Változik a felszállási rend az Újpesten közlekedő 220-as buszon: október 25-től, hétfőtől – a hétvégék mellett – hétköznap is csak az első ajtót lehet felszállásra használni a járműveken. Akinek nincs érvényes jegye vagy bérlete, a járművezetőtől tud vásárolni – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A hét minden napjára kiterjeszti a 220-as buszon az első ajtós felszállási rendet október 25-től, hétfőtől a BKK. Az Újpest-központ és az Újpest, Erdősor út között közlekedő járaton eddig csak hétvégi napokon volt érvényben a felszállási rend.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt tudják ellenőrizni a jegyeket és a bérleteket. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A BKK továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be a hétvégékre az első ajtós felszállási rendet, míg a csepeli buszokra hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új felszállási rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

A Budapesti Közlekedési Központ továbbra is folytatja az első ajtós felszállási rend kiterjesztését. A bővítés során csak olyan vonalakon várható a módszer bevezetése, ahol az nem okoz fennakadást vagy nem növeli jelentősen a menetidőt.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás olvasható a BKK honlapján.

Cash/fotó: BKK