Mindent a világkiállításért

 

Az Emirates három Airbus A380-as óriásgépe repül a következő fél évben a látványos Dubai Expo-festésben. A világkiállítás 2021. október 1. és 2022. március 31. között fogadja az érdeklődőket, ahol magyar pavilon is megtalálható.

Elsőként az A6-EEU lajstromjelű példány új mintája készült el, amelyet teljes egészében házon belül tervezett és valósított meg a dubai légitársaság. A repülőgép első útja ezzel a festéssel szeptember 29-én Los Angelesbe vezetett.

A World’s Greatest Show rendezvényein több mint 190 ország képviselteti magát; 182 nap szórakozás és innováció vár a résztvevőkre, és még sok minden más. Nem csoda, hogy nem sajnálták a pénzt a marketingre, a repülőgépek átfestése csupán egy kis részét jelentik a látványos hírverésnek.

A dubaji expón való magyar megjelenés koncepciója szorosan illeszkedik Magyarország külgazdasági, turisztikai és kultúr-diplomáciai stratégiájához, szakpolitikai célkitűzéseihez.

A kiállítás a legfontosabb és legféltettebb természeti kincsünkről, a vízről szól. A látogatók az interaktív installációk és látványos képsorok segítségével ismerhetik meg a termálvíz évmilliókban mérhető hosszú útját.

Ezen felül kiemelt figyelmet fordítanak a fürdőkultúránkra, annak esztétikai, rekreációs, gyógyászati és szociális vetületeire – avagy balneológiára –, valamint bemutatják Magyarország természeti látnivalóit és turisztikai programlehetőségeit.

Dubaj, 2021. szeptember 30.
Fellépõk a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott dubaji világkiállítás nyitóünnepségén 2021. szeptember 30-án.
MTI/AP/Kamran Dzsebreili

A kiállítás tematikájának egyik alapvetése a „water without water”, azaz a víz bemutatása víz használata nélkül. Az érzékekre és az érzelmekre egyaránt ható, interaktív eszközökkel hozzuk átélhető közelségbe gyógy- és termálvizeink egyedülálló gazdagságát, izgalmas világát, melyeket a látogatók egy spirális, lefelé haladó lejtőn, különböző kiállítási tereken áthaladva tekinthetnek meg. A kiállítás záró akkordja a kupolatér, melyet a tágas tér, a sajátos atmoszféra, illetve az izgalmas animált technika tesz egyedi és maradandó élménnyé, ezzel zárva a kiállítást!

Cash/fotó: mkik.hu