A kisegítőjárat 10 és 18 óra között jár

 

A menetrend szerint közlekedő átkelőhajó továbbra is segíti a Dunán való átjutást a Lánchíd felújítása idején. Az Akadémia és a Jégverem utcai kikötő között közlekedő hajójárat október 1-től 10 és 18 óra között közlekedik. A Duna Budapesti szakaszán szintén menetrend szerint induló körjárat október 3-áig, vasárnapig közlekedik.

MTI/Mónus Márton

A Lánchíd lezárása óta, 2021 júniusától 250 fő befogadására alkalmas személyhajó biztosítja a gyors átjutást a Duna két partja között. Budapest legfrekventáltabb területén, a pesti belváros és a Várnegyed között a BKK és a MAHART együttműködésében a meglévő infrastruktúrát felhasználva indult átkelő járat.

A járat október 1-től, péntektől 10 és 18 óra között viszi az utasokat. A Jégverem utcából indul, és félóránként közlekedik. Az utolsó hajó 18:15-kor indul vissza a budai oldalra az Akadémia 1. kikötőből. A menetrend ezen a linken érhető el.

„Használd ki a BKK Budapest-bérleted! Több van benne, mint gondolnád” – szól a BKK kampányüzenete. Az átkelőhajón munkanapokon, hétfőtől péntekig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. A meghatározott BKK-bérletekkel nem rendelkező utasoknak, továbbá szombaton és vasárnap, illetve ünnepnapokon a MAHART-nál 500 forintos jegy vásárolható 2 éves kor felett. Az átkelőhajón kutya és kerékpár szállítására is lehetőség van jegy váltása mellett. A jegy egy utazásra érvényes.

Jegyvásárlásra személyesen a MAHART jegypénztáraiban, illetve a hajón van lehetőség.

A Duna fővárosi szakaszán közlekedő rendszeres hajójárat, amely a közösségi közlekedés alternatívájaként és turisztikai attrakcióként is népszerű volt a nyári időszakban, október 3-án, vasárnap indul utoljára.

A Budapesten közlekedő hajójáratokról részletes információk itt érhetők el – tudható a BKK közleményéből.

Cash/fotó: BKK