Három óra alatt 16 gyorshajtó az Andrássy úton

 

Lássuk be, a buszsávokat rendszeresen ellenőrzik az egyenruhások a főváros egyik legforgalmasabb belvárosi szakaszán, de a több sáv miatt a sebességmérés bonyolultabb. Az is igaz, mikor elcsendesedik a város, itt oda lehet lépni a verdának. Most ezeket dokumentálták a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai, motoros rendőri támogatással.

Több lakossági panasz érkezett a rendőrségre, hogy esténként bőgő motorral száguldó autósok zavarják az Andrássy út környékén élők nyugalmát. A hosszú, egyenes útszakaszon egyébként is rendszeresek a sebességmérések, de 2021. augusztus 26-án 19-22 óráig a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága és Közlekedésrendészeti Főosztálya célzott ellenőrzést tartott. A rendőrök három óra alatt 16 gyorshajtót mértek be, akiket motorosrendőrök állítottak meg, majd közigazgatási bírságot szabtak ki rájuk.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések – írja a police.hu.

Ami a legkellemetlenebb, a rendőr motorosok nem csupán azokat állítják meg, aki mondjuk 50 km/h helyett 65 fölött haladnak, hanem azokat is, akik öt kilométerrel mennek gyorsabban. Az Andrássy úton pedig minden kereszteződés előtt sebességkorlátozó tábla található, úgyhogy koncentrálni kell a gázpedálra, ha el akarja kerülni a sofőr a bírságot. Nem is olyan egyszerű!

Sajnos a jelentésekből kitűnik, a gyorshajtók között egy taxis is volt.

 

k.z.t./fotó: police.hu