Húsz éve a legkelendőbb autó

 

A Toyota Corolla 20 éve a világ legkelendőbb autója. A több mint fél évszázada a piacon lévő modellből most adták az 50 milliomodik darabot – számolt be a japán márka sajtószolgálata.

Ezzel a Corolla megerősítette pozícióját a történelem legkelendőbb autóinak rangsorában, amelyet 1997 óta vezet. Legközelebbi „üldözője” a Corolla után 8 évvel megjelent Volkswagen Golf. A német modell még nem érte el a 40 milliós eladási számot.

A Corollát jelenleg a világon 12 üzemben szerelik össze és 150 országban forgalmazzák. Amint azt az autógyártó megjegyezte, a Földgolyón átlagosan 28 másodpercenként vásárolnak egy példányt a modellből.

Jelenleg a Corolla számos változatban elérhető, beleértve a szedánt, a kombit, a kupét és a ferdehátú változatot.

A 2020 nyarán piacra dobott cross változat 161 mm-re növelt padlómagassággal és hibrid erőművel rendelkezik. Ráadásul hamarosan érkezik a modell sportváltozata, a GR Sport, amit 1,6 literes, háromhengeres turbómotor hajt majd 300 lóerővel.

Az 1966 óta folyamatosan gyártott modellek a legmegbízhatóbb gépjárművek közé tartoznak, nem véletlen a félévszádos kereslet és az 50 milliós darabszám.

Cash/fotó: toyota.hu