Újabb buszsávokat alakítanak ki

 

 

Július 24-től augusztus 22-ig a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest állomások között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat, emiatt változik a forgalmi rend Budapesten – írja közleményében a BKV.

A négy hétig tartó lezárás idején csak folyamatos vágányzár mellett végezhető munkafolyamatokat végeznek a metróban. A metrópótló buszok közlekedésének biztosítása érdekében a Váci úton – a városból kifelé vezető irányban – a jelenlegi buszsávot meghosszabbítják egészen a Déryné közig.

A Váci úton a belváros felé vezető oldalon, a szélső forgalmi sáv már a Zsilip utcától buszsáv lesz.

A Róbert Károly körúton a Teve utcai csomópontnál – az Árpád híd felől érkezőknek – sem balra a Teve utcába, sem visszafordulni az Árpád híd irányába nem lehet, egyéb forgalmi irányoknál pedig sávelhúzásokra kell számítani.

A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányában a Váci úti kereszteződésnél, csak a belső – kanyarodó-visszafordító – sávból lesz elérhető a belváros és a Kacsóh Pongrác út.

Az Üllői úton, a Borbás Vince sétány és Kőér utca között mindkét irányban buszsáv lesz a szélső forgalmi sávokból.

A Vak Bottyán utcában kizárólag buszok közlekedhetnek a Ferihegyi Repülőtérre vezető út és Lehel utca közötti szakaszon, a lakóházas övezetben a célforgalom engedélyezett – olvasható a tájékoztatóban.

Cash/fotó: BKV