Egy kalandommal kezdem legott. Autóztam a város erős forgalmában,  s mivel már kinyitott minden, hát betértem egy Burgeresbe. Még aktív koromban többször előfordult, hogy vészhelyzeti megoldásként megettem egy mini menüt, úgymint sajtburger, kis krumpli, üdítő.

 

Nos, a minőség nem változott, de eszembe jutott, hogy ez valaha még csak 250 forint volt, időnként emelték, majd ettem már 500 forint felett is. Ám csak most már 680 forintokat kellett leróni ezen gyenge táplálékért! Mindez apró napi érdekesség, mégis ide tettem figyelemfelkeltőnek, mivel látom, hogy a tarifa kérdése lóg a levegőben, pedig az árak és az elszállt infláció megköveteli/megkövetelné a hozzá igazodást!

Mindennek, köztük ennek is emelkedett az ára. Kivétel, a taxi tarifa

Aztán tovább.  Igen meleg napokat élünk, a konyhában sem könnyű. Azért valamit gyorsan, na! A fellelhető összes zöldségből főztem levest, rántás, habarás nélkül, s zöld fűszereket alkalmaztam hozzá, úgymint petrezselyem, tárkony, bazsalikom, lestyán. Jó döntés volt.

Zöldségleves, habarás nélkül, friss zölségekből

Ahogy elnéztem, a külső hőmérő 37 fokot mutatott, kókadozott a növényzet, azt is locsolni kellett erősen. Mindemellett azért készült egy kis frissen sütött tócsni is, /cicege, lepcsánka, mackó/ ki hogy ismeri.

Tócsni, tálalva

Három szem krumpli elég volt reszelve, de mellé reszeltem kis káposztát, sárgarépát és egy kis hagymát is. Aztán só, bors, két nagy kanál tejföl, s amennyi lisztet felvesz. Talán 5-6 deka lehetett. Jól eldolgoztam, s majdan forró olajban kanalanként kisütöttem. Hogy jobban csússzon, kevertem egy kisebb adag tzatzikit hozzá. Lehet görög joghurt, vagy kefir az alap, ebbe só, tört fokhagyma és apróra vágott uborka került. Elkeverve, behűtve pompás.

Egy könnyű vacsora

Tehát a nagy forróságban egy könnyű vacsoránk lett, próbáld ki te is!

Jó étvágyat kívánok hozzá:

Soós István ex City22