Szombathelyen sem ritkák a hívatlan vendégek a taxiállomásokon – írja Nyugat.hu.

 

 

Temérdek taxiállomás van Szombathelyen is, melyek a nevükből is adódóan nem túl meglepő módon a taxik megállására és várakozására lettek kitalálva. Javarészt nagyobb lakóegységek központjaiban, nagy gyalogosforgalmú csomópontok, nagy tömeglátogatottságú intézmények, szórakoztató központok, vásárlási, közigazgatási, kulturális létesítmények, szállodák és pályaudvarok körzetében szoktak kialakítani ilyen területeket.

Azonban Szombathelyen sem ritkák a hívatlan vendégek a taxiállomásokon. Vagy csak inkognitóban vannak? Ki tudja. Most hoztunk egy válogatást belőlük.

Az egyik helyszín, ahol a leggyakrabban bukkanhatunk inkognitó taxira, az a Kossuth Lajos utca. Ez annyira egyébként nem is meglepő, hiszen tudjuk, nem mindig olyan egyszerű a belvárosban parkolni.

Egy sima személyautó még majdhogynem be is tud olvadni a környezetbe, de azért egy furgon vagy egy utánfutós terepjáró már más történet. Ők egy kicsit könnyebben magukra vonják a figyelmet.

A város egyik legkaotikusabb helyszínén, a kórház környékén sem mennek ritkaság számba.

De gyakran felbukkannak az Órásháznál is, a Szűrcsapó utcában.

Na meg a Borostyánkő Áruház mögött parkolóban is szokott menni a harc. Előszeretettel beállnak itt is a taxiknak kijelölt helyekre.

A szombathelyi helyzet nem egyedi. Az ország számos városában tapasztalni hasonlóakat, mindig vannak, akik figyelmen kívül hagyják mind a táblákat, mind pedig felfestett jelzéseket. Pedig a taxiparkolókért, kijelölt várakozó helyekért, drosztokért fizetnek a fuvarozók, nem is keveset. Sajnálatos, hogy a közterület-felügyelők és az ellenőrzésre hivatott hatóságok erre nem kellően figyelnek, ezt nem szankcionálják. A közlekedési rend fenntartásához ez is hozzá tartozna. Budapesten ezt hatványozottan van jelen. A Taxisok Világa magazin, még nyomtatott formája idején, rendszeresen fotókkal dokumentálva adta közre, hol foglalják el, arra jogosulatlanok a taxi parkolókat. Úgy tűnik ez egy örökéletű probléma kishazánkban – sajnos.

Forrás: Nyugat.hu