Ittasan okozott súlyos sérülést

 

A jászberényi rendőrök járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetése miatt indítottak eljárást egy 51 esztendős helyi férfi ellen, aki 2021. június 16-án ütközött össze a védett útvonalon haladó kerékpárossal, akinek súlyos sérülést okozott – írja a police.hu.

Egy helyi lakos közlekedett elektromos rollerrel Jászberény belterületén 2021. június 16-án a délutáni órákban. Haladása során az 51 éves férfi jobbra akart kanyarodni a gyalog- és kerékpárútra, és összeütközött a védett úton közlekedő biciklissel. Az ütközéstől a kerékpáros nő elesett, és súlyos sérülést szenvedett. Az ellenőrzés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök előállították a helyi kórházba további mintavételre.

A Jászberényi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetése miatt folytat eljárást – olvasható a rendőrség honlapján.

Az elektromos roller egyelőre egy olyan különleges eszköz, amelynek nincs is pontos definíciója, így pedig jogszabály sincs, ami hatályosan vonatkozna rá. Érdeklődéssel fogjuk figyelni ennek a balesetnek a kimenetelét, ugyanis ez most egy un. állatorvosi ló esete. Az eredményről beszámolunk olvasóinknak.

k.z.t./fotó: police.hu