Taxisok is lehetnek érintettek!

A NAV időről időre közzéteszi azt az információt, hogy mikor és mely területeken végez kiemelt ellenőrzéseket. Ezúttal a revizorok megjelenésére június második felében különösen a szezonális gyümölcsárusok, fagylaltozók, cukrászdák környékén lehet számítani. Ugyanakkor ez nem zárja ki, hogy máshol – akár a taxivállalkozások körében is – megjelenjenek. Elsősorban a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

 

Az utóbbi időben a taxizás mellett sok kollégánk kiegészítő tevékenységként ételkiszállítást is végez. Különösen figyeljenek oda Veszprém megyében az ilyen tevékenységet végző taxisok, mert ezt a területet itt most kiemelten ellenőrzik, különös tekintettel a nyugta- és számlaadás szabályszerűségére és a pénztárgépek megfelelő használatára, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségére.

A NAV Dél-budapesti igazgatóságának munkatársai 2021 júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címére bejelentkezett adózókat. Jó néhány, vidéki lakcímmel rendelkező taxis kolléga lehet érintett!

Fejér megyében június 18-ig kiemelten ellenőrzik a személyszállítók körében a számlaadást, a pénztárgép használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését.

Budapest és Pest megye most nem számít kiemelt területnek, de a gyakorló taxisok tudják, hogy bárhol, bármikor beülhet egy olyan utas, akiről csak a fuvar végeztével derül ki, hogy revizor…

– oli –