A gyalogosok is mennek, amerre látnak

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködési szerződés alapján rendszeresen ellenőrzi a közösségi közlekedés azon járműveit, szakaszait, ahol szükséges az egyenruhások jelenléte. Ezúttal az 1-es villamos és megállóit vették górcső alá – írja a police.hu.

A BRFK a BKK-val kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. június 3-án ellenőrizték az 1-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a villamosmegállók közelében két körözött személyt fogtak el a rendőrök. Közterületi alkoholfogyasztás miatt egy, míg koldulás szabálysértés miatt két emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot.

Megbüntettek négy tilos jelzésen áthaladó, valamint öt, szabálytalanul az úttesten közlekedő gyalogost.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu