Az orosz medve egyikben sem mutat jól

 

Oroszországban a német autómárkák 90 százaléka BMW, csak ezt követi az Audi, a Mercedes és a többiek. Az talán kevésbé meglepő, hogy az orosz medve a bajor autóból kiszállva elrettentő kép, de a felmérésből az derül ki, hogy a második legagresszívabb autótulajdonosi kör a Ladásoké.

A legagresszívabb sofőrök német és orosz márkájú autókat vezetnek, a leghiggadtabb sofőrök pedig azok, akik svéd, francia és japán autók volánja mögött ülnek Ez az Avto.ru friss közvélemény-kutatásának eredménye, amelyben több mint 4 ezer ember vett részt – írja az avtonovostidnya.ru orosz autós szakportál.

Ami az  „agresszív” márkákat illeti, a megkérdezettek 53 százaléka azt mondta, hogy a legvakmerőbb sofőrök BMW-ket vezetnek. Megdöbbentő adat, de az orosz utakon közlekedő német márkájú autók 90 százaléka BMW. Kilencszer több van belőle, mint Audiból és Mercedes-Benzből együttvéve.

Bármilyen meghökkentő, agresszivitás szempontjából a legolcsóbb és legelterjedtebb autók, a hazai Ladák tulajdonosai kerültek a második helyre. Őket az összes megkérdezettek 17,6 százaléka tartja agresszívnak. A harmadik helyre a koreai tömegmárkák, a KIA és a Hyundai vezető kerültek a szavazatok 6 százalékával.

További 4 százalék tartja agresszívnak a Toyoták vezetőit, ezen belül is elsősorban a Camryk és a Land Cruiserek tulajdonosait.

Ami a rangsor másik végét illeti: a nyilatkozók szerint a svéd autók (Volvo) vezetői a legnyugodtabbak, legkiszámíthatóbbak. Ezt a véleményt a válaszadók 25,6 százaléka osztja. A második nyugis helyet a „francia” márkák foglalják el (19,5%), míg a legkevésbé vehemensek listáján a harmadik helyre a „japánok” (15,7%) kerültek – hívja fel a figyelmet a felmérés eredményére az autoszektor.hu.

Cash/fotó: Facebook