Rendőri ellenőrzés elől menekült

 

Súlyos sérülést szenvedett az a gépkocsivezető és utasa, aki 2021. május 14-én a rendőri megállító jelzésnek nem tett eleget, hanem továbbhajtott Jászapátiban. Menekülésben közben elveszítette uralmát a járműve fölött és a beton vízelvezető árokba csapódott – írja a police.hu.

Jászapáti belterületén egy személygépkocsi vezetőjét akarta ellenőrizni a rendőr 2021. május 14-én 11 óra körül, azonban a rendőri jelzés ellenére a gépkocsi vezetője nem állt meg. A továbbhajtás során egy balra ívelő útkanyarulatban a sofőr elvesztette uralmát a gépkocsi irányítása felett, és fékezés közben az autó jobbra sodródott, majd egy beton vízelvezető árokba csapódott.

A gépkocsivezető és utasa a baleset következtében súlyos sérülést szenvedett. Az ellenőrzés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök megállapították továbbá, hogy a gépkocsivezető nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint az autót korábban kivonták a forgalomból.

A Jászberényi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban bűntett, közúti baleset okozása vétség, valamint több szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu