Célpont a 41-es villamos és megállói

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal május 13-án ellenőrizték a 41-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét – írja a police.hu.

Havonta rendszerességgel ellenőrzik a fővárosi rendőrök az éppen kijelölt közlekedési járatokat, azok közbiztonság szempontból problémás helyszíneit, hol busz-, hol pedig villamos járatokon. Ezúttal a 41-es villamos vonalát és megállóit vették górcső alá az egyenruhások.

Az egynapos akció alatt egy embert egyedi azonosító jellel visszaélés miatt előállítottak. Egy ember orvosi ellátásra szorult, hozzá mentőt hívtak. Engedély nélküli árusítás miatt szintén egy, maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt pedig 19 embert jelentettek fel. Helyszíni bírság kiszabására összesen öt esetben került sor a maszk használatának elmulasztása miatt. Az intézkedésekre többnyire a megállókban és azok környékén került sor, de a villamoson is tapasztaltak jogsértést a rendőrök.

A BKK és a BRFK stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések várhatóak – olvasható a rendőrség honlapján.

 

k.z.t./fotó: police.hu