A NAV időről időre közzéteszi azt az információt, hogy mikor és mely területeken végez kiemelt ellenőrzéseket. Ezúttal a revizorok megjelenésére május második felében különösen a zöldség-és gyümölcsárusok, építőanyag kereskedők, építkezések környékén lehet számítani. Ugyanakkor ez nem zárja ki, hogy máshol – akár a taxivállalkozások körében is – megjelenjenek.

 

Vizsgálják a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát. Az alkalmazottak megfelelő bejelentésére és foglalkoztatására is nagy figyelmet fordítanak.

A pandémia okozta korlátozások miatt sok kollégánk kiegészítő tevékenységként ételkiszállítást is végez. Különösen figyeljenek oda Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ilyen tevékenységet végző taxisok, mert ezt a területet itt most kiemelten ellenőrzik, különös tekintettel a nyugta- és számlaadás szabályszerűségére és a pénztárgépek megfelelő használatára.

Nógrád megyében, ebben az időszakban vizsgálják az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégzését.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a következő településeken kell nagyobb arányú ellenőrzésekre számítani: Tiszafüred, Karcag, Szolnok. Itt is elsősorban a pénztárgép szabályszerű használatát, a számlaadást és az alkalmazottak megfelelő bejelentését vizsgálják.

Budapest és Pest megye most nem számít kiemelt területnek, de a gyakorló taxisok tudják, hogy bárhol, bármikor beülhet egy olyan utas, akiről csak a fuvar végeztével derül ki, hogy revizor…

 

– oli –