Újabb nyolc moped segít négy kerületben

 

A főváros közbiztonságához jelentős mértékben hozzájárul a Budapesti Polgárőr Szövetség. A közterületi jelenlét egyik fontos eleme a gyors reagálás. A gyalog járőröző polgárőrök mellett számos helyen használnak autót és motort, ám a most átvett járművek már a jóval gazdaságosabb árammal működnek – olvasható a police.hu hírei között.

Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest Rendőrfőkapitánya jelenlétében Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke nyolc elektromos motorkerékpárt adott át a fővárosi polgárőröknek 2021. május 4-én a Teve utcai rendőrpalota előtt.

A budapesti polgárőrök több mint harminc motorkerékpárral segítik a főváros közbiztonságát; az új motorokat Budapest négy kerületében használják majd. Az eseményen mutatták be a motoros polgárőrök új formaruháját is.

Évtizedek óta együttműködési megállapodás keretei között segíti egymást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapest Polgárőr Szövetség. Technikai fejlesztésben a BRFK évek óta támogatja a fővárosi polgárőröket. Lehetőségeikhez mérten, hol négykerekű, hol kétkerekű gépjárművel, de kerékpárokat is kaptak már a szövetség szervezetei. Ezen eszközök üzemeltetése és karbantartása jelentős összeget tesz ki a BPSZ költségvetésében is, így az elektromos motorok egyrészről környezetkímélők, másrészt tölteni ugyan kell, de az nagyságrenddel kisebb kiadással jár, mint a tankolás – derül ki a tájékoztatóból.

 

k.z.t./fotó: police.hu