Közel 13 ezer raklapot loptak, 20 milliós a kár

 

A dabasi rendőrök befejeztek egy 2019-es nyomozást, ahol a vállalkozás beosztottai szerdánként egy rakomány raklapot „leselejteztek”, majd a hasznon megosztoztak. Összesen 12820 raklapot loptak el, ezzel több, mint 20,5 millió forintos kárt okozva munkaadójuknak – írja a police.hu.

Egy gyáli cégtulajdonos értesítette a rendőrséget, hogy telephelyének raktárából jó ideje raklapok tűnnek el. A rendőrök kiderítették: a cég két alkalmazottja és egy ismerős 2017. január és 2019. december között 20,5 millió forint értékben lopott, alkalmanként 160-180, összesen 12.820 raklapot.

 

Az ötlet gazdája a cég egyik alkalmazottja volt, a 36 éves nő beszervezte a raktárost és egy helyi ismerősét, hogy időnként ritkítsák meg a raklapkészletet. A 60 éves ismerős szerda reggelenként megjelent a raktárnál, a 160-180 raklapot targoncával felpakolták, majd elszállította egy átvevő helyre. A kapott pénzt leadta a nőnél, aki 10 ezer forinttal a raktárost, 30 ezer forinttal a sofőrt fizette ki, a maradék az ő markát ütötte.

 

A rendőrök a rajtaütést egy szokásos szerdai szállítmányozásra időzítették. A teherautó rakteréből 180 darab raklap került elő.

A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, a nő nehéz anyagi helyzetének megoldásaként magyarázta munkáltatóját megkárosító tettét.

A Dabasi Rendőrkapitányság a lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu