Biztonságosabb, mint a tömegközlekedés

 

Amerikában elterjedt, hogy komplett családok jelennek meg autós oltópontokon taxival. Biztonságosabb, mint a tömegközlekedés és a família szintjén már olcsóbb is a fuvar. Úgy tűnik, most, hogy nálunk is online előzetesen bárki regisztrálhat a vakcinára, és aki megengedheti magának szívesen ül taxiba.

A tömegközlekedés sehol a világon nem jelent biztonságot járványügyi szempontból, pláne most a pandémia idején. Az idősek sokan hónapok óta el sem hagyták a lakásukat, most, hogy időpontot kaptak az oltásra, kifejezetten félnek a külvilágtól, a vírustól. A háziorvosoknál történő oltásra, aki csak tudta, családon belül megszervezte, hogy autóval elvigyék, ám akinek nem maradt más választása, az felszállt a tömegközlekedési eszközre.

Pár hónap alatt sokat változott a világ idehaza is. Néhány napja már idehaza is lehet online regisztrálni a kínai vakcinára közvetlenül és rövid időn belül behívják az érintettet egy oltópontra. A Metropol újság munkatársa a minap azt tapasztalta, hogy az egyik ferencvárosi kijelölt oltópontnál, egy órán belül 3-4 taxi is megjelent és az egészségügyi intézménynél várakozott néhány szabadjelzésű autó.

 

Volt, aki taxival jött, megkapta az oltást, majd azzal is távozott. Úgy tűnik többen rájöttek, ha konkrét időpontra kell menni és nem kell csak azt a kötelező 15 perc várakozást kivárnia, még taxival is ennyit megér neki a biztonsága.

A szemfüles taxisoknak nyilván ez már nem új, de addig, amíg be nem indul az esti vacsoraidő, jövő héttől már a színház és egyéb tömegeket vonzó rendezvények, napközben is lehet utasokat begyűjteni az oltópontok közelében. Egy próbát megér. Majdnem mindegy, hogy a droszton vagy az oltópont mellett áll az autó kuncsaftra várva. S ahogy szokták a marketingesek mondani: fel kell kelteni az érdeklődést a szolgáltatás iránt! Ha a beoltott látja, hogy ott áll a közelben a szabad taxi, lehet, hogy addig eszébe sem jutott volna, de így inkább azzal indul tovább a dolgára. Egy biztos: járványügyi szempontból még mindig jobb, mint tömegközlekedni.

k.z.t./fotó: Metropol