Szombat reggel öt és vasárnap este tíz között autómentes zóna

 

Szombaton és vasárnap a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány-Andrássy út-József Attila utca szakaszt is megnyitják a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők és a gyalogosok előtt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) információja szerint az útszakasz szombat reggel 5 óra és vasárnap este 22 óra között áll nyitva a mozogni vágyók előtt. Ebből következik, hogy az autósok, köztük a taxisok erre az időre kiszorulnak a területről. A keresztirányú forgalom szabályozásáról sajnos nem szólnak a hírek. Erre jó lesz előre felkészülni!

Emlékeztettek arra, hogy csütörtökön, a Föld napja alkalmából, ingyen utazhatnak az autóval közlekedők Budapesten a BKK járatain, beleértve a HÉV-járatok budapesti szakaszain is. A lehetőséget azok a gépjármű-tulajdonosok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzés során Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel az ellenőrzési pontokon vagy a járműveken – tették hozzá.

Mint írták, a Föld napja alkalmából a BKK-járatok kijelzőin, „Föld napja. Óvjuk jobban!” felirat olvasható, és a járműveken hangbemondás arra is felhívja a figyelmet, hogy a Földet és az emberiséget fenyegető klímaváltozást a levegőbe kerülő szén-dioxid, valamint egyéb gázok okozzák.

Budapesten a káros kibocsátások negyedéért az autóforgalom tehető felelőssé, ezért a BKK a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítja a rendszeresen autóval közlekedőket – olvasható a közleményben.

Forrás: BKK