Startolás a második sorból

 

 Nem kis meglepetésre a 4. rajthelyet szerezte meg az Emilia-Romagna Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc. Nem szoktunk a Formula1 versenyhíreivel foglalkozni, de az elmúlt versenyévadban ilyen bizakodásra okot adó eredményt sem ért el a tűzpiros versenyistálló.

 

A Ferrari tempója már a hétvége kezdetétől fogva versenyképesnek mutatkozott: úgy tűnik, az SF21-es modellnek fekszik az imolai versenypálya, ezt pedig természetesen megpróbálják majd jó eredményre váltani délután.

Leclerc a szombati időmérő után azt mondta, annak ellenére lett negyedik, hogy az autót inkább a versenyre állították be.

„Nagyon jó időmérő volt, habár egy kicsit jobban küszködtem, mint pénteken azzal, hogy elérjem a kívánt köridőket” – mondta a monacói versenyző.

„Kötöttünk egy kis kompromisszumot a beállítások tekintetében, ami segíteni fog bennünket a versenyen. Emiatt egy kicsit nehezebb volt az időmérő, de majd meglátjuk. A sikánban elkövettem egy apró hibát, talán még 7-8 századot nyerhettem volna enélkül, de az eredményeket látva ez nem változtatott volna a pozíciónkon, szóval nagyon elégedett vagyok ezzel a 4. hellyel.”

„A pálya lenyűgöző. Imádom, mert nem engedheted meg magadnak a hibákat. Nem sokat kell foglalkozni a gumikezeléssel, amit mi, versenyzők szeretünk, mert ez azt jelenti, hogy nyomhatjuk a verseny során.”

„Izgalmas, de nehéz futam lehet a vasárnapi. Hiányzik némi végsebesség, szóval remélhetőleg elég jó lesz a tempónk ahhoz, hogy ellépjünk. Ha nem, akkor nehezebb dolgunk lesz, de szerintem a teljesítményünk összességében jobb itt annál, mint amilyen Bahreinben volt. Ott kellemes meglepetés volt a 4. rajthely, itt kevésbé.”

Leclerc azt mondja, meggyőződése, hogy jönni fognak a jó eredmények, ha tovább folytatják a kemény munkát.

„Nagyon motivált a csapat, megvan a lendület. Ki kell használnunk ezt, és továbbra is olyan keményen kell dolgoznunk, amennyire csak lehet csapatként. Két lábbal a földön kell járnunk, és nyomnunk kell, ahogy tettük azt az elmúlt hónapokban is. És meggyőződésem, hogy így szép napok várnak ránk.” – nyilatkozta a Ferrari első számú pilótája. A vasárnap délután háromkor kezdődő futamon kiderül, mit tud kezdeni az előle startoló Mercedesszel és a két Red Bullal.

Cash/fotó: Scuderia Ferrari