Ötvenezres bírság, nyolc büntetőpont

 

Harminchat járművezető hajtott tovább a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére Miskolcon egy hét alatt. A rendőrök mindegyikükkel szemben intézkedtek – adta hírül a police.hu.

 

A közlekedési jelzőlámpa jelzéseinek figyelmen kívül hagyása a legsúlyosabb szabályszegések közé tartozik, amelynek következménye tragikus is lehet.

A tragédiák megelőzésének érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei rendszeresen célzott ellenőrzéseket tartanak. A rendőrök 2021. április 5-e és 11-e között harminchat esetben intézkedtek Miskolcon, olyan sofőrökkel szemben, akik a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva hajtottak tovább.

Az utak biztonságáért, és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva vesznek részt a közlekedésben.

A rendőrök a szabályszegő autósokat megállították, és valamennyi gépjárművezetővel szemben 50.000 forint közigazgatási bírságot, illetve nyolc közúti közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

Közös érdekünk, a közúti közlekedési balesetek elkerülése érdekében, hogy a szabályokat mindenki betartsa. A közlekedők megyénk útjain továbbra is számíthatnak ellenőrzésekre – olvasható a rendőrség honlapján.

 

 

k.z.t./fotó: police.hu