Egy hét alatt 33 baleset Veszprém megyében

Két tucat anyagi káros baleset történt az elmúlt héten Veszprém megye útjain, amiről a rendőrség tudomást szerzett. További kilenc járt személyi sérüléssel, amiből három súlyos, hat pedig könnyebb zúzódásokkal zárult. A közúti ellenőrzések során 20 sofőrnél merült fel az ittas gépjárművezetés különböző mértéke – olvasható a police.hu oldalán.

Az ittas járművezetők kiszűrése minden közúti ellenőrzés kiemelt feladata. Nincs ez másképpen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén sem, ahol 2021. március 22-én 0 órától 2021. március 28-án 24 óráig tartott ellenőrzések során összesen 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Súlyos sérüléses közlekedési baleset a fenti időszakban 3, illetve könnyű sérüléssel végződő 6 történt. A közúti közlekedési balesetekben 4 személy sérült meg súlyosan, további 11 fő pedig könnyebben. A fenti időszakban 24 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A héten a Veszprém megyei rendőrök összesen 20 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, köztük 3 sofőr személyi sérüléssel járó balesetet okozott, további egy ember pedig anyagi kárral végződőt.

A tavaszi jó időnek köszönhetően egyre többen veszik elő télen nem használt járművüket és ülnek volán mögé, ami fokozza a balesetveszélyt, pláne, ha a szabályismeret is megkopott és a gyakorlatlanság is tetten érhető. A biztonságért felelős szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel és türelemmel vegyenek részt a közlekedésben – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu