Lassan „nyulazunk”, ezért most az ünnep előtti finom falatokról szólnék.

Egy szép füstölt csülköt megfőzünk kuktában, majd hűlni hagyjuk. Majdan szeletekre vágva, főtt tojással és ecetes tormával kínálva reggelire kiváló kínálat lehet.

Ezzel hamar megvoltunk, most valami extrát készítsünk.

A húsvéti tál, akár reggelire is

Legyen lazac citrommártással, spárga baconban, és egy kis fokhagymás garnéla pirítva.

A szelet lazacokat sózva, borsozva minden oldalán pirítjuk kevés olíva olajon, majd ez kerül a citrommártásra. Ehhez kevés vajon hagymát pirítunk ,adunk hozzá egy kanál lisztet, felengedjük alaplével, vagy ha nincs, akkor némi vízzel. Tejszínnel behabarjuk, só, bors kerüljön bele, valamint egy citrom levét belecsavarjuk, ízlés szerinti mennyiségben. Lehet a citrom héjából is belereszelni. Kicsit főzzük, krémes állaga legyen. Szükség szerint átszűrhetjük, úgy szebb lesz.

Lazac citrommártással, spárga baconban, és egy kis fokhagymás garnéla pirítva. Tálalva

A rákkal nincs sok gond, megtisztítva pirítjuk 2-3 percig olíván, zúzott fokhagymával és vágott petrezselyemmel. Következik a spárga, amit vehetünk  üvegeset is, két szálat bacon szeletbe tekerünk, és pár percig pirítjuk.

Tálalásnál a mártásra helyezzük a lazacot, mellé a spárgát, majd a szabad területre a garnélát. Még díszíthetjük pár szem kapribogyóval. Friss bagett megy hozzá és némi hideg pezsgő.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

                                                                 Soós István fakanalas, ex City-22