Vezetés közben telefonálunk, áthajtunk a tiloson, buszsávot használunk

Újabb kétnapos akciót szervezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) közösen 2021. március 23-án és 24-én. Ez idő alatt 44 jogsértővel szemben intézkedtek a rendőrök – adta hírül a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2021. március 23-án és 24-én a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött a stratégiai partnerség keretében újabb célzott ellenőrzést hajtott végre a buszsávokat szabálytalanul használó autósok kiszűrésére.

A közlekedési akció alatt 24 esetben szabtak ki helyszíni bírságot az autóbuszsávban való szabálytalan közlekedés, 3 esetben pedig az ugyanitt történő szabálytalan megállás miatt. Több szabálysértés egyidejű elkövetése miatt 2 emberrel szemben tettek  feljelentést a rendőrök.

Az egyenruhások más jogsértések észlelésekor is intézkedtek, mint például a tilos jelzésen való áthaladás, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, vagy a kerékpársávon történő megállás. Ezen jogsértések miatt összesen 9 helyszíni bírságot és 3 közigazgatási bírságot szabtak ki, 2 járművezetőt feljelentettek, továbbá 1 embert előállítottak bűncselekmény gyanúja miatt – olvasható az összegzés a rendőrség honlapján.

k.z.t./Fotó: police.hu