Applikáción rendelt taxit, rajtavesztett

Az applikáció segítségével rendelt taxi jól lehet olcsóbb, mint a hagyományos, mégis rejthet veszélyeket is, ha a kuncsaft nem kellőképpen elővigyázatos. A Floridában történt nemi erőszak is ezt támasztja alá.

Mint arról az Origo.hu is beszámol, nemi erőszakkal vádolnak egy 37 éves, floridai férfit, aki taxisofőrnek adta ki magát, majd hazavitt, és megerőszakolt egy fiatal lányt.

A történet egészen pontosan úgy kezdődött, a fiatal lány éjjel a barátaival szórakozott, majd a buli végén taxit hívott egy applikáción keresztül, hogy vigye haza.

 

Amikor a telefonja kijelezte, hogy megérkezett az autó, a lány megkérdezte a közelben parkoló autóst: ő érkezett-e a rendelésre, amire a férfi igennel felelt. Pedig nem a jellegzetes hagyományos taxi állt a szórakozó hely előtt. Ezen sem szabadjelző, sem pedig a jellemző festés, fóliázás nem erősítette meg a megrendelt gépkocsi valódiságát. A lány mégis beült az autóba, majd elindultak a megadott címre. Beszélgetni kezdtek, amikor az utas telefonjára érkezett egy üzenet, miszerint, mivel nem mondta le a megrendelést, így a számláját 100 dollárral megterhelik. Ekkor szembesült a fiatal azzal, hogy nem jó autóba szállt. A sofőrrel ezt közölte is, mire a férfi készségesen csak annyit mondott: „Nem baj, hazaviszlek.”

A tudósítás arról nem számol be, hogy a megérkezést követően az áltaxis miként jutott be utasa lakásába, de később ott a fiatal lányt megerőszakolta, majd a helyszínről távozott.

Az áldozat azonnal hívta a rendőröket. A járőrök perceken belül a helyszínre érkeztek és megkezdték az un. forró nyomon üldözést. Ebben az is segítette őket, hogy a sértett megjegyezte az autó rendszámát.

A helyi sheriff és beosztottai rövid időn belül elfogták a gyanúsítottat, őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan a bíró döntése alapján, 50 ezer dollár óvadék ellenében szabadulhat – írja a Crimeonline.

Cash