Kétszázezres kárt okozott

A Miskolci Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal lezárta annak a helyi 44 éves férfinak az ügyét, akik 2020. december 24-én este előbb utazott a taxival, majd búcsúzásként beverte a gépkocsi szélvédőjét – olvasható a police.hu oldalán

Képünk illusztráció

Rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 44 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2020. december 24-én 19 óra előtt Miskolcon, a Vörösmarty Mihály úton egy taxi utasaként minden előzmény nélkül az autó szélvédőjébe ütött, ami berepedt, majd távozott a helyszínről. A kocsiban több mint 200.000 forint értékű kár keletkezett.

A bejelentést követően a járőrök adatgyűjtésének eredményeként a férfit a lakásából előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Tettére azonban elfogadható okot, indokot adni nem tudott.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

A magáról megfeledkező utas, a keletkezett kár megtérítésén túl, feltehetően pénzbírságra számíthat.

Forrás: police.hu