Két nap, két taxi-villamos baleset

Kedd délután a Budapest XXII. kerület Savoyai Jenő térnél jobbra kanyarodó taxi összeütközött a menetrend szerint közlekedő 47-es villamossal. A balesetben személyi sérülés nem történt.  

A sarkvidéki hideg, majd az érkező enyhülés-e az oka vagy a jelentős hőmérsékletingadozás, de egy biztos: a koncentráció csökkenhet, figyelem tompulhat, ami közrejátszhatott a hétfői és keddi fővárosi taxis baleseteknél is, ahol villamossal ütköztek a személyautók.

Hétfőn este a Budapest IX. kerület Kálvin tér – Vámház körúti kereszteződésben karambolozott egy taxis a 49-es villamossal, míg 2021. február 16-án, kedd délután, a XII. kerület Savoyai Jenő térnél fordult kisívben az egyenesen haladó 47-es villamosra egy másik személyi fuvarozó.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyik helyen sem történt személyi sérülés. A helyszínelés, műszaki mentés idejére azonban forgalomtorlódás alakult ki Kálvin téren és Budafok kocsiszín és a Városház tér között tér megálló között.

Az időjárási frontok kedvezőtlen élettani hatásai bárkinél jelentkezhetnek, ezért célszerű – nem csupán a téli út- és időjárási viszonyok miatt – korábban útnak indulni, de számolni kell a megnövekedő menetidővel is.

 

k.z.t./fotó: Stahl Csaba