30 egyenruhás 200 km2-t ellenőrzött terület

Erdészek, polgárőrök és rendőrök összehangolt ellenőrzésével zajlott hétvégén az akció, amelynek célja elsősorban az erdészeti és természetvédelmi szabálysértések megelőzése volt. A VERDA kommandóban lovas járőröket, terepjárókkal megerősített szakembereket is bevetettek a szervezők, a mindhatékonyabb és demonstratívabb megjelenésre.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprémi Erdőgazdaság (VERGA) Zrt. erdészeivel és polgárőrökkel együttműködve ellenőrzést tartott a Herend és Várpalota közötti, valamint a Kab-hegynél található erdőterületeken, melynek célja az erdészeti, természetvédelmi szabálysértések, rongálások, falopások, egyéb tulajdon elleni szabálysértések elkövetésének megelőzése, továbbá az erdőterületeken tartózkodók ellenőrzése volt.

Az ellenőrzésbe bevont mintegy 200 kmterületet közel harminc rendőr, erdész és polgárőr vizsgálta át. Az akció során a rendőrök négy alkalommal intézkedtek jogsértő cselekmények elkövetése miatt, közülük egy esetben közlekedési szabálysértés miatt feljelentést tettek, valamint három személlyel szemben figyelmeztetéssel éltek, mert gépjárművel olyan helyen tartózkodtak, ahol azt jogszabály tiltotta.

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló összehangolt ellenőrzésekre – olvasható a police.hu portálon.

k.z.t./fotó: police.hu