Elektromos homokfutó a ’80-as évek hangulatával

Egy kétüléses őrület, ami a 400 kilójával és 300 kilónyi teherbírásával, akár 64 km/h sebességével fantasztikus élményt képes produkálni. Erre garancia az 5000 kW-os motor, ami az erőt, a lendületet biztosítja. Igaz csak 50 kilométeres távra, utána tölteni kell, de azért félszáz kilométer száguldás bömbölő rockra, azért nem mindennapi élmény.

Voltaképpen mi is ez? Egy elektromos mini terepjáró? Egy elektromos go-kart? Esetleg elektromos meghajtással rendelkező golf kocsi? Ezt mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy jó szórakozásnak tűnik. Nézzük meg, mit is tud és pontosan mennyiért a Wuhan AGY Machinery Equipment Co. cég GE01 modell névre hallgató csodabogara!

A jármű hátuljába építve találhatunk egy 5000W-s motort, ami 80Nm nyomatékkal egészen 64 km/óra sebességig képes gyorsulni. Egyetlen feltöltéssel pedig akár 50 kilométert is megtehetünk. Nem is olyan rossz, ugye?

Két üléssel rendelkezik és összesen 400 kilogramm tömegű, és 300 kilogrammot képes elcipelni.

Ezenkívül a jármű tartalmaz minden olyan alkatrészt és felszerelést, amit igazából elvárhatunk egy ilyen kis géptől, ilyen a LED világítás, illetve a hidraulikus fékrendszer. A gép egyébként EEC tanúsítvánnyal is rendelkezik.

A gépet meghajtó ólom-savas akkumulátor 3 kWh kapacitású. Az elektromos homokfutó akár már 2.800.- dollárért beszerezhető, ami forintba átszámítva, körülbelül 800.000-900.000 forint körüli összeg.

Ezen az áron, valamint ezekkel a felszerelésekkel és tulajdonságokkal igazán nyertes vétel lehet ez a járgány. Képzeljük el, ha nem is egy naplementés sivatagban, de egy hétvégén a haverokkal a Balatonon, strandra járáshoz mindenképpen jó buli lehet ez az off-road jármű – olvasható a tudósításban.

Cash/fotó: Wuhan AGY Machinery Equipment Co.